Primera tertúlia literàtia del curs

Dimarts passat, 24 de novembre, a un quart de cinc de la tarda, l’escriptora Dolors Garcia i Cornellà va venir a l’institut per parlar sobre el seu llibre L’esclau del Mercadal. Amb ella vam començar les tertúlies literàries que està previst que es duguin a terme al llarg del present curs. Alumnes de 4t d’ESO han llegit el llibre d’aquesta autora de forma voluntària dintre del marc de la matèria de llengua catalana.


A la sessió literària s’hi havia convidat tothom, alumnes, pares i professorat, tot i que els assistents van ser majoritàriament alumnes de 4t. En primer lloc es va fer una presentació de l’escriptora. Gironina de naixement, actualment viu a Vilobí, i té una llarga trajectòria com a escriptora de llibres infantils i juvenils. Dolors Garcia i Cornellà va parlar de la seva vida i obra, com li va néixer la vocació d’escriure, va explicar que de petita era una lectora àvida i a poc a poc i de forma natural va desembocar a voler escriure les seves pròpies històries.

Tot seguit va donar la paraula als alumnes, que tenien preguntes per fer-li, sobre L’esclau del Mercadal o d’altres llibres seus.

Finalment, en acabar la tertúlia, va firmar els llibres que els assistents li portaren.

Aquestes tertúlies que es fan de tant en tant a l’institut a la tarda són molt interesants perquè ajuden a entendre millor el llibre i a conèixer la part humana de l’autor o autora.


Falcó de notícies