Filosofia, pensament i utopies a debat



El 12 de desembre d’enguany va tenir lloc a Girona la Jornada de Filosofia per a estudiants de batxillerat. Aquest any la Jornada tenia per lema Utopies. Criticar el present, imaginar el futur, i es proposava als nois i noies que reflexionessin sobre el sentit i el futur de la política. 

A la Jornada també hi van participar estudiants de vuit instituts més de les comarques gironines la qual cosa va permetre que els nostres alumnes poguessin reflexionar i debatre amb estudiants d’altres instituts sobre el tema proposat. Aquesta primera part de debat entre centres es va realitzar a la facultats de Lletres de la UdG, amb la col·laboració de la Càtedra Ferrater Mora de pensament contemporani. La segona part de la Jornada va fer-se en u altre espai, el teatre municipal de Girona, on es va llegir la millor redacció de cada centre i el professor Joan Vergés va oferir una breu conferència amb el títol “El país de la utopia”. L'acte es tancà amb una actuació musical a càrrec d’alumnes d’un dels instituts participants. 

La Jornada de Filosofia per a estudiants de secundària se celebra amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia, decretat per la UNESCO, que commemora la injusta mort de Sòcrates, ocorreguda un dijous de novembre de l’any 399 aC. 

Si voleu saber més coses sobre la Jornada podeu anar-hi mitjançant aquest enllaç, on trobareu les millors redaccions de cada centre, vídeos, texts, fotos...

“Falcó de notícies”