Cantata Solidària UAP 2015


Des de ja fa sis anys el Teatre Municipal de Girona acull la UAP, una Cantata protagonitzada pels alumnes dels instituts de les comarques gironines i algun de la Catalunya central.

Entre els mesos de gener i febrer -aquest any es fa el 6 de febrer-, el Teatre Municipal de Girona acull la UAP, una Cantata organitzada pels professors de música dels instituts de les comarques gironines, i del nostre institut hi ha la Carina Nadal, la professora de música.

La UAP es por definir com un teatre musical o Cantata de caire solidari, interpretada pels alumnes dels centres de secundària, que del nostre institut n’hi ha diversos de segon, de quart i de batxillerat, en què a través del cant vetllen per assolir un objectiu ben ambiciós i preuat: la música com una eina per a promoure la pau. Tots els beneficis de la cantata van destinats a Intermón Oxfam, una ONG que vetlla per a exterminar la injustícia i pobresa al món.

Més de 1000 alumnes de secundària s’uniran per cantar en dues sessions, i està previst que es faci una a les deu de la nit i l’altra a les vuit sota la direcció de Mercè Rigau i Mon Bover. Una vintena de professors de música de diferents centres de secundàries de les comarques gironines participen en l'organització de la cantata.

Aquest any, es farà sobre un conte anomenat Sadoko, que tracta d’una nena que té un tipus de càncer causat per una bomba nuclear que va esclatar al seu poble, i un company li mencionar que si aconseguia fer mil grues de paper, se li concedirà un desig. Però… ho aconseguirà?

Si heu tingut la fortuna d’aconseguir una entrada, us estarem esperant al Teatre Municipal!!!


“Les veus del flacó”