"El somni d'una nit d'estiu" en ple hivern


Els alumnes de Batxillerat del nostre institut van anar el passat 16 de desembre al TNC, teatre nacional de Catalunya, a Barcelona, a visionar l’obra de teatre de Shakespeare que està representant aquest hivern la companyia del TNC sota la direcció de Joan Ollé.
L’oportunitat d’anar a veure una obra de gran format en un gran teatre és per als nois i noies d’aquests cursos de secundària una ocasió magnífica per conèixer de primera mà obres importantíssimes de l’escena teatral mundial. Per a alguns, és la primera vegada que van al TNC. Anar a veure una obra de Shakespeare ofereix encara un doble atractiu, no sempre es té a l’abast una gran obra interpretada per magnífics actors de l’escena catalana. L’obra va ser llarga, però de contingut amè i bastant divertida, sobretot cal destacar els exabruptes d’un dels personatges de l’obra, que es mou entre la realitat i el somni que viuen alguns personatges, que provocava rialles entre els espectadors, majoritàriament alumnat de secundària.

Aquesta obra és la comèdia més popular de l’autor. Tal com afirma Jan Kott, El somni d’una nit d’estiu és l’obra més eròtica de Shakespeare, un text d’una prodigiosa modernitat on la nit es mostra com la clau del dia, i provoca un violent contrast entre la bogeria amorosa, que allibera la nit, i la censura del dia, que obliga a l’oblit.

“Falcó de notícies”