Coincidint amb el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya, el Govern de la Generalitat ha declarat enguany l'Any de les Biblioteques. Es crea una Comissió Promotora de l'Any de les Biblioteques, punt de trobada de les institucions que treballen en l'àmbit de les biblioteques, com ara diputacions i ajuntaments.
Constituïda l'any 1914, la Mancomunitat de Catalunya va encarregar al Consell d'Investigació Pedagògica un projecte de planificació per crear biblioteques a tot el territori de Catalunya per tal d'estendre la cultura i la formació per tot el país. Fruit d'aquell projecte, redactat bàsicament per Eugeni d'Ors, el juliol de 1915 la Mancomunitat va convocar el primer concurs per adjudicar quatre biblioteques populars, una a cada demarcació: Valls, Sallent, les Borges Blanques i Olot. Aquella tardor, ja va començar a funcionar l'Escola Superior de Bibliotecàries, que dotaria de personal format les biblioteques que començaven a funcionar.

Per materialitzar la commemoració, a l’institut també es fan activitats escolars a la biblioteca, i se n'estan programant algunes altres en les diferents matèries per dur-se a terme en l’àmbit de la biblioteca escolar per tal que els alumnes s’adonin que les consultes bibliogràfiques són necessàries i que no ens podem limitar a fer consultes al “gran germà o papa Google”.

Falcó de notícies