Remedios Varo, Anglès i l'institut

Coincidint amb la festa petita d'Anglès, el Remei que se celebra aquest cap de setmana, l'ajuntament d'Anglès ens ha fet saber que enguany es comptarà amb la presència d'Eva Cortés i Giner, doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, que ve a Anglès a presentar el seu llibre "Remedios Varo Uranga, l'encontre dels seus dibuixos amb el surrealisme francès". L'acte de presentació serà a les 11 del matí, a la sala Fontbernat

A banda de l'interès pel tema, a la sala Fontbernat s'hi exposaran dibuixos fets pels alumnes de l'nstitut de l'any 2003, ja que l'Eva Cortés va tenir una llicència del Departament d'Ensenyament -que aleshores era professora de Visual i plàstica- i va poder investigar sobre la Remedios Varo. Va anar-se'n a Mèxic i va entrevistar moltes persones que havien tingut relació i coneixença amb la pintora surrealista, anglesenca de naixença.

 
 
L'Eva Cortés, doncs, penjarà dibuixos i fotografies dels alumnes d'aquell any 2003 -ja ha plogut una mica- que van tenir el seu primer acostament al surrealisme a través de l'artista Remedios Varo, una eminència en aquest corrent picòric. 

A les 12 del migdia s'inaugurarà l'exposició "La Ruta Remedios Varo", amb 19 llocs d'Anglès que es reflecteixen en les pintures d'aquesta artista nascuda a la vila. Les plaques ara col·locades als 19 punts d'interès es trobaven tancades en una caixa a l'ajuntament des del 2011, en espera de ser senzillament col·locades.

L'Ajuntament ens hi convida i espera comptar amb la vostra presència.

"Falcó de notícies", 7 d'octubre 2016