Si tots els camins porten a Roma, seguim-los per arribar-hi!

Des del passat dijous fins ahir, alguns alumnes de primer de batxillerat del nostre institut, el Rafael Campalans d’Anglès, han estat a Roma per a realitzar un viatge cultural. Els viatges que es fan a l’institut són sempre molt positius i enriquidors perquè aporten als estudiants un complement de la matèria estudiada a l’aula i, a més, són divertits perquè els permeten passar uns dies inoblidables amb els seus companys i amics. Com que estic segura que aquest viatge n’ha estat un clar exemple, he decidit fer algunes preguntes a l’Estel, la Laura i la Sira, tres estudiants del col·lectiu que l’ha realitzat.


-Havies estat a Roma prèviament?
-Estel: No havia anat mai a Roma però sí a altres parts d’Itàlia. És per això que moltes coses italianes ja les tenia assimilades.
-Laura: No, aquesta ha estat la primera vegada.
-Sira: Sí, quan tenia 4 anys amb la meva família.
-Quin ha estat el lloc de Roma que més t’ha agradat?
-Estel: Tota la ciutat m’ha agradat força però el meu lloc preferit ha estat la plaça, la basílica i la cúpula de Sant Pere, a la Ciutat del Vaticà.
-Laura: M’és difícil escollir un sol lloc. La basílica de Sant Pere i el Panteó són els que més m’han impressionat.
-Sira: Tot Roma perquè he trobat que tenia molt d’encant però potser el que més m’ha agradat ha estat el Fòrum Romà, la basílica de Sant Pere i la plaça que hi ha al davant.
-Consideres que durant aquests dies, tot i haver sortit de l’aula, has continuat aprenent?
-Estel: Sí, he après moltíssim perquè ha estat un viatge cultural. Havíem de fer un dossier i això requeria la nostra atenció, però l’aprenentatge ha estat d’una manera més visual i atractiva que a l’hora d’estudiar d’un llibre i descentralitzat perquè ha englobat diverses àrees.
-Laura: Sí. Hem aprofundit en història, art, matemàtiques...
-Sira: Sí, he après molt perquè els professors que teníem, que eren de llatí i història de l’art, ens han pogut explicar molt bé tots els conceptes i gràcies a ells he pogut entendre millor la història i apreciar molt més l’art.


-Recomanaries aquest viatge d’estudis als propers estudiants de batxillerat de l’institut?
-Estel: Sí, el recomanaria totalment perquè ha estat un viatge molt maco i Roma m’ha agradat molt, però abans d’anar-hi s’ha de tenir clar que és un viatge cultural i no pas lúdic; és important anar-hi disposats a aprendre i a visitar molts monuments diferents.
-Laura: Oi tant que ho recomanaria! Poder-te passejar per un edifici, contemplar unes obres d’art al lloc on es troben...és molt diferent que mirar-ho en un ordinador o llibre! A més, valoro molt positivament el fet de tenir uns professors que ens anessin informant del més destacat dels llocs que visitàvem. La situació de l’hotel on ens allotjàvem era ideal perquè podíem desplaçar-nos caminant cap als diferents indrets.
-Sira: Sí, els el recomanaria perquè realment si t’escoltes els professors s’aprèn molt i ha estat bastant entretingut. Si hi vas amb gent amb qui t’hi avinguis, pots passar-t’ho molt bé!
-Tens alguna anècdota del viatge a destacar?
-Estel: No hi ha hagut cap anècdota concreta a destacar, però tot el viatge en general ha estat digne d’explicar.
-Laura: Un dia vam arribar a caminar 16 quilòmetres!
-Sira: No, no tinc cap anècdota, encara que ens ho hàgim passat molt bé.


-Quin és el següent lloc que t’agradaria visitar amb els teus companys i amics?
-Estel: Potser París o Berlín. Si haig de triar-ne una, potser Berlín perquè mai hem anat a Alemanya amb l’institut i a França, en canvi, sí.
-Laura: Com que m’agrada tant viatjar, crec que qualsevol lloc seria fantàstic.
-Sira: M’agradaria visitar tots els llocs, potser Londres, París o Berlín. O fins i tot Madrid o Barcelona que són ciutats més properes!


Berta Coll i Bosch, 4t ESO