Sant Jordi 2014: una diada DALIrant

Enguany a l’institut d’Anglès ens hem proposat de fer un Sant Jordi DALIrant. Ja es veu amb el nom que volem jugar a fer una diada que recordi Salvador Dalí, ja que el 2014 coincideix amb el 25è aniversari de la seva mort. Noteu també el joc de paraules fònic entre “delirant” i “DALIrant”. 

A l’institut ja fa dies que ens estem preparant per commemorar el dia de Sant Jordi. En el marge que tenim enmig del quefer diari, els diversos departaments didàctics van preparant activitats per fer amb els alumnes. Podem parlar de dos tipus d’activitats: un d’ells consisteix a fer treballs acadèmics que lliguin amb la temàtica de la diada, com per exemple el departament de socials, en què cada nivell crea una auca a partir de la llegenda de Sant Jordi mirada des de diferents punts de vista. Els de 4t d’ESO, a més, participen en un concurs de cartells sota el lema ”Sant Jordi i Anglès”. Un cop fetes, les auques seran exhibides i penjades en els plafons destinats a tal fi per tal que la resta d’alumnes les pugui contemplar. El seminari de Música prepara unes peces musicals amb les quals es faran una mena de concert-cafè, anomenat així sobretot perquè són de petit format. El departament de ciències i matemàtiques han convocat concursos de fotografia científica i matemàtica. Els de matemàtiques s’han abocat a crear anamorfismes “matematicodalineants”, en col.laboració amb altres departaments del centre. Els més artistes de la casa, departament d’expressió visual i plàstica -concretament l’alumnat de 1r d’ESO- treballen punts de llibre; i també han fet un treball amb ombres xineses que, dintre de la seva senzillesa, són una petita filigrana. 
El departament de llengües estrangeres ha convocat concursos de poesia en llengua anglesa, relacionades amb St George. El dia de sant Jordi, al menjador de l’institut hi haurà exposats diferents treballs de tecnologia, des dels construïs amb LEGO fins a altres curiositats tecnològiques fetes pels alumnes. També farem la III Fira de l’intercanvi, en què els alumnes podran triar algun llibre o cd que altres alumnes hauran aportat, a canvi que ells també n’hagin dut un del qual es volen desprendre. I com a concurs estrella, tractant-se del dia que es tracta, no hi pot faltar de cap manera el Concurs Literari per excel.lència. Tots els alumnes del centre han de fer un treball de creació literària -narració o poesia- amb possibilitats de quedar guanyadors del concurs.

Totes aquestes activitats que ara preparem tindran l’eclosió i la veritable exhibició el dia 23 d’abril, Sant Jordi, en què, a més de tot el que us hem explicat, farem una mostra de cançó, una obra de teatre en llengua castellana i el lliurament dels premis per als guanyadors de la feina ben feta. El que ara és una treball de formiguetes que anem fent dia a dia té l’objectiu de commemorar una diada tan arrelada a la nostra cultura catalana que no podem de cap manera passar per alt, i treballem perquè sigui un dia festiu, amè i alegre, amb la col.laboració de tots els que formem part de la vida del centre.

“Falcó de notícies”