Una cita amb ANTÍGONA

Dir que hem acabat el curs 13-14 amb la representació d'una obra de teatre clàssic de Sòfocles, Antígona, a l'institut d'Anglès és una raresa extraordinària. Per què és tan estrany? us podeu preguntar. Doncs és un fet singular perquè al nostre centre no disposem de cap grup de teatre ni tampoc de cap espai on poder fer una representació teatral amb una certa dignitat. Però aquest curs s'ha aconseguit. 

Com una part més del programa de classe de grec, els alumnes d'Humanitats de batxillerat han conegut l'obra d'aquest autor del món clàssic, Sòfocles, i la seva obra literària. I sota la direcció del mateix professor de clàssiques, Albert Prat, un grup d'alumnes de 1r de BAT van començar a preparar fa uns quants mesos -sense saber si al final la podrien representar o no- una adaptació de l'obra clàssica feta pel professor de llengua catalana, Lluís Solé. 

I passet a passet han anat preparant l'obra, han anat assajant, han buscat col.laboradors que ajudessin en el muntatge de l'obra, han buscat vestits -fins i tot n'han confeccionat de nous-, han cercat elements d'atrezzo (que gentilment els els ha cedit l'escola Vall dels Àngels, d'Anglès. Des d'aquí moltes gràcies), han buscat tècnics de llum i so, i es va buscar sala de teatre. I una vegada més vam trobar la bona i generosa disposició del Centre Cultural Parroquial de la Cellera que ens ha cedit l'espai per poder-hi representar l'obra.

Moltes gràcies a tots i a totes, felicitem-nos d'haver pogut aconseguir dur a terme una activitat tan complexa i tan interessant per a tots els que formem part de l'institut Rafael Campalans. Un bon final per un curs escolar que ara acaba per als alumnes, però no per als professionals que treballem ja per a un nou curs des de ja fa molts dies per tal que al mes de setembre els nous estudiants i els que continuaran trobin la casa arreglada i preparada per tornar a començar.

MOLT BON ESTIU A TOTS!

“Falcó de notícies”