Exposició i defensa del Treballs de Recerca de Batxillerat


“Alea iacta est!”, “ La feina ja és feta, ara només és qüestió d’esperar la nota”. Aquests i altres comentaris es van sentir a l’institut aquest dimarts dia 20, i l’anterior, dia 13. Eren comentaris habituals a l’entorn de les exposicions i defensa dels treballs de recerca que els alumnes de batxillerat comencen quan fan primer i acaben a 2n. Els ocupa molt de temps material i molt de temps de preocupació, que sovint viuen conjuntament ells i les seves famílies.

Per això un cop han fet la presentació pública davant d’un tribunal que els avalua, i davant d’altres assistents a les exposicions, els alumnes queden ben alliberats i descansats. Però no pas destensionats ni relaxats del tot, ja que en un curs com a 2n de batxillerat no hi ha temps per a la relaxació. S’acaben els treballs de recerca, sí, doncs ara caldrà encarar aviat els exàmens i treballs de la segona avaluació, un descans per Setmana Santa i altra volta el cap als llibres per preparar la tercera avaluació i final, que el curs a segon de batxillerat s’acaba més aviat... i de seguida preparar els exàmens de selectivitat.

Sí, el temps vola, és cert. Així doncs, durant dos dimarts del mes de gener els alumnes han fet la presentació, exposició i defensa dels seus treballs de recerca amb molta dignitat i conscients que era un moment important dels seus estudis. Felicitats a tots pel seu esforç!

“Falcó de notícies”