L'exercici i els bons hàbits, fonamentals per a una bona salut.


En el marc de les jornades biomèdiques que han tingut lloc aquesta setmana a l’institut, ahir dijous dia 5, ens va visitar el doctor Ramon Brugada, un eminent cardiòleg de la UdG. Va fer una interessant conferència, per a tots els alumnes de primer de batxillerat i els de segon que fan la matèria de biologia, relacionada amb el tema del cor: les cardiopaties, els factors de risc que van associats a les malalties del cor, els diagnòstics i la cura possible. També va explicar la importància dels desfibril·ladors, aquests aparells que estan penjats en un petit moble de color taronja a totes les poblacions de les comarques de Girona que pot salvar vides, i n’ha salvat ja moltes, en cas de mort sobtada. Els alumnes, molt interessats pel tema, van fer preguntes que Ramon Brugada va anar responent de manera extensa i amena per a tots els assistents.


És un honor que una persona de la importància de Ramon Brugada hagi acceptat de venir al nostre centre per fer-hi una sessió biomèdica tan interessant, val a dir que va ser el tutor-professor d’una tesi doctoral d’una de les professores que treballa a l’institut.



Al final de la sessió l’Eva Jou, alumna de primer de batxillerat, li va fer una entrevista en què Ramon Brugada va expressar amb tots els ets i uts la seva queixa –i la de tants investigadors com ell- perquè en aquest país s’inverteix tan poc en investigació, “aquest no és un país per als investigadors, han de sortir a l’estranger”, deia el cardiòleg. És una realitat molt trista però és així. Cal dir-ho perquè ens siguem conscients i que lluitem perquè les coses puguin canviar.



“Falcó de notícies”