La primera fira Nostaldisc serà un homenatge a Jordi Pagès

  Potser haureu llegit la notícia que us pengem, o potser no. I és per als que no vau llegir el Punt de diumenge passat que reproduïm aquest text del diari. Creiem que és important que n'estigueu assabentats, perquè hauríem d'anar a Sant Gregori quants més millor. En Jordi Pagès estarà entre nosaltres, ben segur, si no físicament sí en l'esperit, sí que a través de la música el recordarem i enyorarem.                                           (22 maig 2016)


 La fira del disc de col·leccionista de la vall de Llémena, que es farà el 28 de maig a Sant Gregori, recordarà el professor i músic.

 Hi haurà concerts durant tot el dia

Els amants del rock tenen una cita el dissabte 28 de maig a l'Espai La Pineda de Sant Gregori. La primera edició de Nostaldisc , la Fira del Disc i Cultura del Rock'n'roll de la vall de Llémena, impulsada per Le2x –que també organitza el Cartellà Rock– amb la col·laboració de l'Ajuntament i de Ràdio Sant Gregori, homenatjarà el professor i músic local Jordi Pagès, mort l'any passat.
Jordi Casadevall, un dels impulsors, destaca el caràcter de “trobada de músics i de gent interessada pel rock” de la fira. Nostaldisc –afirma Casadevall– ocupa un buit en el panorama cultural gironí, el d'una fira centrada en el món del rock. Feia uns quants anys que als organitzadors els voltava pel cap fer una fira d'aquestes característiques, i la mort de Jordi Pagès el desembre del 2015 va ser el catalitzador per engegar Nostaldisc. Així, aquesta primera edició és un homenatge a Pagès, de qui Casadevall destaca la “dimensió pública com a docent, músic i activista cultural”.
La trobada començarà a les 10 h amb un fòrum de trobada obert i espontani per als amants de la música. A la fira no només hi haurà parades de venda de vinils i discos, sinó que també n'hi haurà de lutiers i de botigues de roba, llibres, motos i altres productes vinculats a la cultura del rock. L'organització de la fira tindrà una parada on es vendran discos dels grups que participen en l'homenatge.
Casadevall explica que han volgut fer una fira amb activitats paral·leles, pensades per a tots els públics. Així, hi haurà concerts de dia, tarda i nit. La primera actuació serà la de la banda de percussió Els Batecs de la Vall (11 h). Seguidament, l'equip del programa Radiofree, de Ràdio Sant Gregori, farà una edició especial en directe en record de Jordi Pagès, amb entrevistes i col·laboracions. Al mateix temps hi haurà titelles amb la companyia La Finíssima (11 h i 16 h), el concert de vermut amb el grup The Nuss (12 h) i l'espectacle de clown a càrrec de La Calamiclown (13 h).
A les 17 h es donarà el tret de sortida als concerts d'homenatge a Pagès, que s'acabaran a les 23 h. La fira reunirà conjunts veterans, que fa temps que van deixar de tocar, i formacions més actuals.
Per l'escenari de l'Espai La Pineda passaran grups com Pa Torrat, la Rodona i Metropol –Jordi Pagès havia format part de tots tres–; els garrotxins Xucu Pà, Manelic de Pera & Electric Che Guevara Band i el duo Déu N'hi Duo; els gironins Smoumolnö, amb tres membres de Ja T'ho Diré; els banyolins Germà Negre –on toca Aleix Pagès, fill de l'homenatjat–; els saltencs La Banda del Yuyu; la Cartellà Rock Band, i els gironins The Forrest Band.
Eloi Camps
Una vida dedicada a la docència i la música
Jordi Pagès (1955-2015) va estar vinculat a la música des de ben jove. Format al Taller de Músics de Barcelona, va començar compartint escenari amb músics com els germans gironins Eduardo i Salvador Niebla. El primer grup en què va participar va ser Pa Torrat, de la Garrotxa. Més tard va tocar amb La Rodona, format per músics de Pa Torrat. A banda del rock, Pagès també es va endinsar en el món del jazz; va crear el grup de jazz fusió Metropol i va acompanyar artistes i conjunts com Blado & Co, Sinais, Sampa, Marcelo Valente, Xavier Rodríguez i Toni Arasil.
Pagès era professor a l'institut Rafael Campalans d'Anglès, on va ser el promotor de diverses iniciatives vinculades a la comunicació. Així, va ser el creador de l'emissora de ràdio del centre, Ràdio DPM, en què participen alumnes de diversos cursos i que va rebre un premi del Consell de l'Audiovisual de Catalunya. També va col·laborar amb freqüència en els programes Una Stona de Rock, Perduts per la Vall i Radiofree, de Ràdio Sant Gregori.