Xerrada sobre la violència masclista


El dilluns 13 d’abril, la Sara, una mossa d’esquadra, va venir a l’institut per fer una xerrada als alumnes de 4t sobre la violència masclista, és a dir, la violència que exerceix un home en contra d’una dona.

Els va explicar que els homes són masclistes perquè es creuen que són superiors a les dones a causa de l’educació que han rebut. La majoria de casos de violència es dóna entre un home i la seva parella.
A la xerrada, va comparar els casos de violència masclista amb un iceberg. Només un 20% dels casos de violència masclista són denunciats, que seria el fragment que sobresurt de l’iceberg i el 80% restant no, que seria el tros que queda a sota del mar.

Els va parlar dels diferents graus de violència masclista i de la condemna que tenen segons el codi penal. El cas de violència masclista més baix és el dels insults, la condemna seria d’uns 6 mesos de presó. El més alt, el de la mort, seria uns 33 anys de presó.

Els casos de violència masclista més coneguts són el de les morts per la repercussió mediàtica que tenen. Al 2014 hi van haver 14 dones mortes. Quasi tots aquests casos segurament no van ser denunciats en el seu moment i la imposició de l’home per sobre de la dona va arribar a aquests extrems.

El millor que pot fer una dona quan pateix algun cas de violència és denunciar-lo, ja que si no ho fa, la imposició de l’home per sobre de la dona pot augmentar.

La xerrada va durar gairebé una hora i va ser molt interessant ja que va fer veure als alumnes aspectes poc coneguts i que s’han de tenir en compte.

“Les veus del falcó”
Eva Quer